CROZ donirao SOS – Dječje selo Hrvatska

Za Božić 2009. CROZ je odlučio sredstva namijenjena kupovini božićnih poklona našim poslovnim partnerima prenamijeniti i donirati onima kojima je to potrebno. Prošle godine donacija je pripala udruzi Krijesnica, a ove godine naša donacija odlazi u ruke SOS – Dječjeg sela Hrvatska koje obuhvaća SOS – Dječje selo Lekenik i SOS – Dječje selo Ladimirevci, te pet zajednica mladih. CROZ-ova donacija se sastoji od računalne opreme koja će se rasporediti po SOS – Dječjim selima i SOS – Zajednicama mladih.

SOS – Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom, te obrazovanje. Osnovni je cilj SOS – Dječjeg sela Hrvatska pružiti djeci sretno i mirno djetinjstvo, naučiti ih vrijednostima i odgovornostima, te im omogućiti odrastanje uz poštovanje i dostojanstvo.


SOS dječja sela su koncipirana na način da svako dijete ima obitelj unutar koje je zaštićeno i uživa u osjećaju pripadnosti. SOS – obitelji žive zajedno, izgrađujući seosko okruženje u kojem se djeca mogu sigurno igrati i sklapati prijateljstva. Obitelji razmjenjuju iskustva i međusobno si pomažu te žive kao integrirani i aktivni članovi lokalne zajednice. Takvo okruženje djeci daje čvrstu podlogu na kojoj mogu nastaviti izgrađivati svoje živote. Uz pomoć ljubavi i prihvaćanja liječe se emocionalne rane i izgrađuje samopouzdanje. Djeca se uče povjerenju i vjeri u sebe i druge, a uz tako stečenu samosvijest svako dijete može prepoznati i ostvariti svoj potencijal.

Svaka pomoć SOS – Dječjem selu Hrvatska je izrazito dobrodošla, zato i vi svojom donacijom pomognite u ostvarivanju plemenitog cilja na kojem ustrajno rade SOS mame i svi djelatnici SOS – Dječjeg sela Hrvatska (žiro račun: 2402006-1100071558).

Više o SOS – Dječjem selu Hrvatska saznajte na: http://www.sos-dsh.hr

Fotografije iz Lekenika