Lotus

Najpoznatiji su predstavnici IBM Lotus obitelji IBM Lotus Notes i IBM Lotus Domino poslužitelj.

IBM Lotus Domino poslužitelj osigurava mogućnosti e-maila, kolaboracije i platformu za brz razvoj “workflow” aplikacija za cijelo poduzeće. Lotus Domino istovremeno je aplikacijski poslužitelj za Lotus Notes aplikacije i web poslužitelj. Sadrži vlastitu bazu podataka u NSF formatu, a može koristiti i DB2 bazu podataka.

IBM Lotus Notes napredni je alat za e-mail i kolaboraciju s mogućnošću pristupa do dodatnih serverskih aplikacija. Robusnost, brza i učinkovita dostava informacija, visok stupanj sigurnosti, baze za strukturirane diskusije i pohranjivanje dokumenata, upravljanje dokumentima (Document Management), upravljanje tijekom poslovnih procesa, pristupne liste (ACL), samo su neke od bitnih činjenica koje taj produkt čine najboljim odabirom za tvrtke koje žele organiziranu, jednostavnu i učinkovitu poslovnu okolinu.


Slika 1: Radni ekran Lotus Notes klijenta

Velika prednost takva okruženja jest jednostavna integracija te mogućnost nadogradnje postojećih poslovnih aplikacija, kao što su financijsko-računovodstveni programi ili specijalizirani strukovni programi u cilju poboljšanja funkcionalnosti i usmjerenosti obavljanja svakodnevnog rada. Pruža i mogućnost dodatnih izvješća, integraciju s podatkovno baziranim aplikacijama, personalizaciju sadržaja, predloške za često ponavljane poslove i dr.

CROZ-ovi stručnjaci imaju bogato iskustvo u izgradnji Lotus Domino sustava i u razvoju aplikacija prilagođenih poslovnom procesu korisnika.

Više o našim Lotus uslugama!