Mainframe

IBM Mainframe tehnologije spajaju ono što je bio vrhunac tehnologije prije 40 godina s onim što je vrhunac tehnologije danas. Najnoviji IBM zEnterprise sustav izuzetno je izdržljiv, skalabilan i sigurnosno bogat temelj za podršku automatizaciji vašeg poslovanja.

Sustavi z196 (nekadašnji EC modeli) i z114 (nekadašnji BC modeli), građeni na strukturi pod nazivom z arhitektura usmjerenoj prema visokoj pouzdanosti, raspoloživosti, skalabilnosti i clustering mogućnostima, nastavljaju evoluciju mainframe računala. Ovi sustavi dodatno poboljšavaju ključni atribut te platforme – raspoloživost – kako bi osigurali izdržljivu infrastrukturu za vaše poslovanje.

Sa zEnterprise generacijom mainframe računala došao je i dodatak pod nazivom zBX. zBX je infrastrukturni dodatak mainframeu pod zajedničkim managementom, koji u sebi sadrži različite tipove blade servera te je spojen na klasični mainframe CPC mrežom visoke propusnosti i kao takav daje velike mogućnosti za izvođenje aplikacijskih servisa u heterogenom okruženju kao i za novu dimenziju konsolidacije distribuiranih aplikacija na jednu platformu.


Slika 1: IBM zEnterprise

CROZ-ovi stručnjaci imaju bogato iskustvo u radu s IBM mainframe računalima, stjecano neprekidno od ranih 1980-ih godina. Uz sistem-programerske zadaće pomogli smo i izgradnju nekoliko najvećih MVS/zOS instalacija u Hrvatskoj.

Više o CROZ mainframe uslugama!

IBM mainframe računala su sjajno mjesto za pokretanje SOA middlewarea. Ključni mainframe softverski produkti kao što su CICS, IMS, DB2 i WebSphere su potpuno primjenjivi za SOA-u. Produkti WebSphere MQ i WebSphere Message Broker na z/OS operativnom sustavu čine najstabilniji i najskalabilniji ESB za svako SOA okruženje.

S obzirom na naše iskustvo, možemo pomoći našim korisnicima da izaberu pravi put do SOA-primjenjivog mainframea uz primjenu najboljih tehnologija.