IBM Rational Requirements Composer (RRC)

Potpuna podrška poslovnoj analizi u IT industriji, namijenjena i agilnom i tradicionalnom razvoju.

RRC je prema definiciji web alat za kreiranje i upravljanje korisničkim zahtjevima, no i puno više od toga. Prvenstveno, RRC je centralni repozitorij svih dokumenta poslovne analize, hijerarhijski organiziranih. Hijerarhijska struktura dokumenta omogućava vrlo jednostavno pretraživanje i implementira najvažnije karakteristike sustava za upravljanje poslovnih zahtjevima, a to su impact analysis i  traceabilty. Nadalje, RRC je skup svih alata potrebnih u poslovnoj analizi kao što su uređivač teksta i alati za crtanje procesa, dijagrama, crtanje prototipa ekrana i tokova ekrana. Uz takav koncept neizostavan je generator izvještaja, RRC sadrži ugrađeni RRDG ( Rational Publishing Engine ).

Sve ugrađene mogućnosti čine ovaj alat moćnim analitičarskim oružjem i konceptualno alatom bez prave konkurencije na svjetskom tržištu. Niz ugrađenih mogućnosti zamjenjuje paletu različitih alata koji se moraju koristiti kako bi se postiglo ono što se može postići samo s RRC-om. U nastavku teksta odgovoriti ćemo na najčešća pitanja koja korisnici stavljaju pred RRC.

Kakve dokumente možemo kreirati i koristiti u RRC-u?

  • Možemo kreirati i uređivati tekstualne dokumente pomoću Reach Text Editora
  • Možemo importirati i uploadati postojeće dokumente.
  • Možemo crtati poslovne procese po BPMN standardu.
  • Možemo crtati Use Case dijagrame.
  • Možemo crtati prototipe ekrana, tokove ekrana i napraviti Storyboard.

Svaki od navedenih tipova dokumenta se može u obliku RRC artefakta prilagoditi potrebama vašeg procesa i vaše metodologije.

Više informacija o alatu možete pronaći na sljedećim linkovima:
http://www-03.ibm.com/software/products/us/en/rrc/
https://jazz.net/products/rational-requirements-composer/
https://jazz.net/products/rational-doors/